Onze Dirigent

Martin Glas

Martin Glas

Martin Glas werd te Leeuwarden geboren. Na zijn middelbare schoolopleiding volgde hij een vakstudie aan het Arnhems Conservatorium.

Tijdens deze studie was hij al volop werkzaam in de korenwereld en werd hem al heel gauw duidelijk dat “lichte muziek” zijn voorkeur had. In 1987 studeerde hij af. Na zijn studie heeft hij zich, mede door het volgen van de cursus “lichte muziek” bij het SNK, volledig toegelegd op de methodiek van de lichte koormuziek. Tijdens deze applicatie heeft hij les gehad van o.a. John Damsma en Ted Koffeman.

Naast het geven van grote concerten heeft hij meegewerkt aan cd-producties en radioprogramma's, werkte hij samen met Michelle en Marit van Bohemen en begeleidde hij Emily (de winnares van het nationaal kindersongfestival 1996). Naast eerdergenoemde activiteiten is hij druk met het opnemen, editen en masteren van begeleidingsbanden. Hij is oprichter van o.a. Afslag Harderwijk een pop- en musicalgroep die zich toelegt op specifiek lichte koormuziek. Sinds maart 2002 is Martin Glas dirigent van de Melodysingers. Daarnaast is hij werkzaam bij nog drie andere koren.