Onze Dirigent

Martin Glas

Martin Glas

Martin Glas werd in 1961 geboren in Leeuwarden en woonde het grootste gedeelte van zijn jeugd in Zutphen. Hij ontdekte al op zeer jeugdige leeftijd zijn liefde voor de muziek.

 

Zijn studie begon hij aan de muziekschool van Zutphen bij de Lochemse musicus Ger van Poppel. Na de middelbare school ging hij naar het conservatorium in Arnhem en behaalde in 1986 zijn diploma. Na deze opleiding volgde hij nog de applicatie dirigeertechniek lichte muziek. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de muziek van Bach en volgde o.a. lessen bij de organist Ab Weegenaar.

Martin Glas is een veelgevraagd dirigent en dirigeerde in het hele land. Momenteel heeft hij vier koren onder zijn leiding waarmee hij regelmatig concerten geeft in het hele land. De Side Tables is één van mijn recente koren. Naast genoemde koor staat hij voor de Liesterkrallen in Havelte, overdagkoor “afslag Harderwijk”  en de Melodysingers in Zwolle.

Hij werkte mee aan verschillende cd opnames en maakte o.a. zijn  eigen orgel cd.

Momenteel organiseert hij zijn eigen concerten waaronder een serie benefietconcerten. Hij treedt regelmatig op met Sopraan Marjon Strijk, de zangeres Mireya Derksen en violist Bas Egberts. Daarnaast had hij o.a. zangeres Sterre van Boxtel, Tony Neef, Ernst Daniel Smid en Marco Bakker in zijn programma.

Zijn eigen koren vormen het middelpunt van deze concerten. Naast het samen musiceren vindt Glas het ook zeer belangrijk dat alles op artistieke wijze wordt neergezet.